Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τα κορίτσια που πήδηξαν στο κενό για να σωθούν - Η φωτογραφία που άλλαξε τους κανόνες πυρασφάλειας

Μηχανή του Χρόνου

Το πρωί της 22ης Ιουλίου ξέσπασε φωτιά σε μία πολυκατοικία της Βοστώνης. Σε διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, βρίσκονταν η 19χρονη Νταϊάνα Μπράιαντ και η δίχρονη βαφτιστήρα της, Τιάρε Τζόουνς.

Οι φλόγες τις ανάγκασαν να βγουν στο μπαλκόνι και ετοιμάζονταν να κατέβουν απ’ την έξοδο κινδύνου, όταν έφτασε η πυροσβεστική.

Ο πυροσβέστης Μπομπ Ονίλ ανέβηκε στο μπαλκόνι και καθώς άπλωνε τα χέρια του για να πιάσει τη φορητή σκάλα της πυροσβεστικής, η σκάλα κινδύνου κατέρρευσε.


Η σκάλα κινδύνου καταρρέει

Ο Ονίλ κρατήθηκε απ” τα σίδερα με το ένα του χέρι, αλλά η Νταϊάνα και η Τιάρε έπεσαν στο δρόμο από ύψος 15 μέτρων. Το σώμα της Νταϊάνα λειτούργησε σαν στρώμα και έσωσε τη ζωή της μικρής Τιάρε, όμως η 19χρονη ξεψύχησε λίγες ώρες αργότερα.

Την στιγμή απαθανάτισε ο φωτογράφος Στάνλι Φόρμαν, που είδε το πυροσβεστικό όχημα στο δρόμο και το ακολούθησε. Πίστευε ότι θα ήταν μία διάσωση ρουτίνας, αλλά δυστυχώς έκανε λάθος.

Φωτογράφισε τη στιγμή που κατέρρευσε η σκάλα, αλλά αμέσως μετά έστρεψε μακριά το βλέμμα του. Δεν ήθελε να δει τη στιγμή που θα χτυπούσαν το έδαφος.

Οι φωτογραφίες κέρδισαν το βραβείο Πούλιτζερ το 1976 και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Boston Herald».Αργότερα διαδόθηκαν παγκοσμίως και προκάλεσαν αντιδράσεις, γιατί θεωρήθηκε ότι οι φωτογραφίες προσέβαλαν την ιδιωτική ζωή της Νταϊάνα Μπράιαντ.

Η διχρονη Τιάρε Τζόουνς στην αγκαλιά του πυροσβέστη

Το συμβάν στάθηκε αφορμή για να αλλάξουν οι νόμοι της Βοστώνης σχετικά με την πυρασφάλεια.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News