Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

«Η Αλμωπία δεν έχει την πολυτέλεια να δωρίζει χρήματα»

«Η Αλμωπία δεν έχει την πολυτέλεια να δωρίζει χρήματα»

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των κατοίκων της Αλμωπίας για το νέο εξοικονομώ κατ’ οίκον, το επιδοτούμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών.

Ως συνήθως όμως, εκεί που υπάρχει χρήμα, υπάρχουν και παγίδες.

Ας δούμε αυτήν που φέρει την υπογραφή τράπεζας ή τραπεζών:

Ο καταναλωτής μετά από πολύμηνη αναμονή, ταλαιπωρία συγκέντρωσης δικαιολογητικών και αφού έχει δεχθεί τη «δυσανεξία» της τράπεζας ως προς το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καλείται να υπογράψει ένα πλήθος εγγράφων. Μέσα σ’ αυτά βρίσκονται κι έγγραφα που αφορούν την τεχνική υποστήριξη και υλοποίηση του έργου. Τι σημαίνει αυτό; Η τράπεζα «προωθεί» εταιρεία, να κάνει το σύνολο του τεχνικού έργου! Να κάνει τις τεχνικές μελέτες, τις τεχνικές υπηρεσίες υποστηριχτικού χαρακτήρα, μέχρι και να κατασκευάσει το έργο. Και όλα αυτά από μακριά…Γιατί δεν πρόκειται να εμφανιστεί κανένας μηχανικός, ούτε βέβαια κανείς πρόκειται να ακούσει το τι θέλει ο ανυποψίαστος πελάτης της τράπεζας για το δικό του σπίτι. Μην ξεχνάτε πως η τεχνική εταιρεία έχει εργοδότη την τράπεζα και όχι τον ιδιώτη που θέλει να κάνει κάτι στο σπίτι του.

Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει… Η τράπεζα διαχειρίζεται τα χρήματα του προγράμματος, σε αυτήν θέλει να καταλήξουν μέσω εταιρείας αγνώστων συμφερόντων.

Ποιος κερδίζει; Σίγουρα όχι ο κάτοικος της Αλμωπίας. Ούτε αυτός που θα φτιάξει το σπίτι του, ούτε βέβαια ο εργάτης που περιμένει να δουλέψει ή ο έμπορος που περιμένει να πουλήσει.

Η Αλμωπία δεν έχει την πολυτέλεια να δωρίζει χρήματα και να δίνει δουλειά εκτός των συνόρων της!

Αγαπητοί κύριοι, μέχρι πότε πιστεύετε ότι θα μπορούμε να υπομένουμε τις διαθέσεις σας; Μέχρι πότε νομίζετε ότι θα ζούμε υπό ομηρία; Αφήστε επιτέλους τον κόσμο να δουλέψει, έστω και με αυτά τα πενιχρά χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και δυστυχώς διαχειρίζεστε εσείς με το αντίστοιχο κέρδος φυσικά.

Για το ΣΔΜΑ
Η πρόεδρος
Χισκάκη Μελίτα

10 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κεχαγιαδες είναι οι τράπεζες. Τα θέλουν όλα δικά τους κι εμάς ραγιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι αλήθεια αυτο που λέει, μου πρότειναν από την τραπεζα μηχανικό και εταιρία για να φτιάξει όλη την δουλειά από μακριά. Όταν ρώτησα τι όφελος θα εχω μου είπαν ότι θα είναι δωρεάν ο σύμβουλος έργων (μηχανικός - 250€). Βέβαια μετά έμαθα ότι ο συμβουλος πληρωνεται αυτόματα απο το πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα με εκβίασαν σχεδόν για να υπογράψω δικό τους σύμβουλο, αλλιώς δεν θα προχωρούσε το πρόγραμμα. Το σύμβουλο τους ούτε τον είδα. ούτε τον άκουσα. πήραν με το έτσι θέλω 250 ευρώ από τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι τράπεζες και ειδικώτερα η eurobank εκβιαστικά παίρνουν την αμοιβή για τον σύμβουλο έργου.
    Πρέπει να γίνει εμπάργκο σ΄αυτήν την τράπεζα από όλους τους μηχανικούς και τους κατοίκους της Αλμωπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτό που δεν γνωρίζει ο απλός κοσμάκης είναι ότι τα σχέδια των τραπεζών είναι να εισέρχονται οπουδήποτε υπάρχει κέρδος!!! Εαν μυρίζονταν ότι υπάρχει ακόμα και τρόπος να ανοίξουν και μαγαζί με ρούχα θα το έκαναν αύριο το πρωί.Δεν υπάρχουν όρια και στεγανά.Και μάλιστα το δηλώνουν ξεκάθαρα και ανοιχτά.Δυστυχώς οι μόνοι που μπορούν να τους σταματήσουν είναι οι κυβερνώντες και όχι οι απλοί πολίτες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και για την ασφαλεια του στεγαστικού μου θέλαν τη δικιά τους ασφαλιστική και ο ασφαλιστης μου την εκανε με τα μισα λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σε έναν κόσμο οικονομικά αδηφάγο ,που κι εμείς είμαστε κομάτι του, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρο και πάει λέγοντας.Οι πιο όμορφες ιδέες είναι αυτές που στηρίζουν τον τόπο μας με κάθε τρόπο.Ότι ειναι οι τράπεζες ειναι πχ άλλα μεγάλα πολυκαταστήματα.Αν αργήσουμε να καταλάβουμε οτι στηρίζοντας τον τόπο μας στηριζουμε τον ευατό μας...θα ειναι όλα δύσκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ Η ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ .ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News