Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Βολές του Προέδρου της Κωνσταντίας: «Ανύπαρκτη και ακατάλληλη η Δημοτική Αρχή»

"Περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει την ευθύνη της και να μας δείξει το λόγο ύπαρξής της"

Μήνυμα του προέδρου Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίας για τη χαλασμένη γεώτρηση που ταλαιπωρεί τον κόσμο.

Εδώ και 20 μέρες, η γεώτρηση από την οποία εξυπηρετούνται δεκάδες αγρότες της Κωνσταντίας και εκατοντάδες στρέμματα παραγωγής, στην καρδιά του καλοκαιριού δε δουλεύει, με αποτέλεσμα να «καίγονται» οι παραγωγές, χωρίς δυστυχώς να «ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων».

Από εμένα, ως πρόεδρος της Κωνσταντίας, έχει γίνει συνεχής ενημέρωση προς τους αρμόδιους και τη δημοτική αρχή, η οποία λόγω της ανυπαρξίας και της ακαταλληλότητάς της δε μπορεί να δώσει λύση και επικαλείται οικονομική αδυναμία.

Αν και η επικοινωνία με τη δημοτική αρχή υπήρξε εντελώς δύσκολη, εξαιτίας του ότι ακόμα και τα τηλέφωνα δε σήκωναν, τόσο ο δήμαρχος όσο και συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι, εντούτοις όταν τελικά η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε, επικαλέστηκαν ότι είναι πολύ δύσκολο να επισκευαστεί η γεώτρηση διότι δεν υπάρχουν χρήματα που να είναι σε θέση να διαθέσει ο Δήμος.

Πρωτύτερα μάλιστα είχαν υποστηρίξει ότι το πρόβλημα είναι της ΔΕΗ και αφού έφερα εγώ ο ίδιος τη ΔΕΗ, αυτή αποφάνθηκε ότι δεν ήταν η ίδια υπεύθυνη για το πρόβλημα. Η επαφή μου με τον αρμόδιο μηχανικό, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η βλάβη είναι μεγάλη, απαιτείται υψηλό οικονομικό ποσό και δυστυχώς ο Δήμος αδυνατεί να το αναλάβει και να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες.

Ώς πρόεδρος της Κοινότητας λοιπόν, δηλώνω υπεύθυνα, έχοντας πλήρη ευθύνη των λεγόμενων και πεπραγμένων μου, ότι η κύρια αιτία της μη αποκατάστασης της βλάβης είναι η Δημοτική Αρχή η οποία επικαλείται οικονομική αδυναμία και κανείς άλλος. Γιατί ίσως κάποιοι «ιδιαίτερα ευφυείς», κοινώς «εξυπνάκηδες» και «ξερόλες», θα ήταν σε θέση να υποστηρίξουν ότι οφείλεται σε δική μου κωλυσιεργία, ανευθυνότητα και έλλειψη των δικών μου απαιτούμενων ενεργειών και όχι στις απαιτούμενες ενέργειες του Δήμου. Εξ’ άλλου από τη βλάβη της γεώτρησης θίγομαι κι εγώ προσωπικά.

Περιμένουμε λοιπόν από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει την ευθύνη της και να μας δείξει το λόγο ύπαρξής της.

Με εκτίμηση
Χρήστος Μαρμαρίδης
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίας

15 σχόλια:

  1. Να και ένας πρόεδρος που ξέρει τον ρόλο του και λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μηπως ειναι Δεξιος ο Κυριος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που τη βλεπεις τη δεξια και την αριστερα ρε μ πουφαλε μπιλ ολοι σε ενα "δημ/κο " τοξο εναι "ακταρμας" για να . διαλυσουν την Ελλαδα ..Βλεπεις σε κανεναν διαφορα ..??

      Διαγραφή
  3. o kyrios einai eklegmenos me ton suvdiasmo tou dimarxou pasoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο στον προεδρο , κριμα στην δημοτικη αρχη. ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΠΟΤΙ ΞΕΡΩ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ : μα κανεισ δεν εχει ενδιαφερον για τη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ: ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΣΟΗ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ:::::::::::::::::::::::::::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στην τηλεόραση, αναφέρθηκε το στοιχείο της επισκεψιμότητας ενός εκατομυρίου τουλάχιστον τουριστών στην Αλμωπία, και στα Λουτρά. Ο Δήμος λοιπόν έχει έσοδα. Η διαχείρηση τους χωλαίνει. Η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων είναι αστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΡΜΑΡΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΟΗ ΕΚΛΕΚΤΗΚΕΣ Η ΠΡΩΣΟΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΕΣ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΝΕ Η ΧΩΡΙΑΝΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι εκλέκτηκα με τον πασοη αλλα πανω απ ολα με ενδιαφέρει το καλο του χωριού μου .Και δεν καταλαβα..στο κατω κατω οτι ανοησία και χαζομαρα γίνεται εγω πρεπει να την ανεχτώ?Με ποιο τροπο θα προστατευα το χωριο μου ?Εμενα παντα με ενδιέφερε το καλο του χωριου μου και δεν υπήρξα υποχείριο κανενός .ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

      Διαγραφή
  7. Το καλο του χωριου σου φιλε Μαρμαριδη τωρα το θυμηθηκες; 4 χρονια τωρα βαζεις μπροστα την προσωπικη σου κοντρα με τον Πασοη κ το χωριο σου το ειχες πεταμενο. Γενικα σαν χωριο δεν υπηρχαμε
    Το μονο που θελαμε ηταν καθαριοτητα και δεν την ειχαμε ποτε.με τον πασοη εβαλες για κοντρα στον τουφεγγοπουλο.μετα απο την κοντρα σου με τον πασοη εκαψες το χωριο σου οποτε τωρα για ποιο καλο μας μιλας; απλα προλαβες μια κατασταση γραφοντας αυτα εδω.παρακαλω πολυ να αναρτηθει το σχολιο μου κ.Βαφειαδη. Γιατι και το απογευμα σβησατε πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aνώνυμε 6:13 αλού οι δικέ σου προσωπικές φιλίες, να τον χαίρεστε τον Δήμαρχό σου, οι χωριανοί του άλλη φορά πιστεύω δεν την ξανά πατάνε, θα την πατήσουν κάτι ανθρωπάκια σαν και εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΣΗΦΑΚΗΣ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΑΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΛΥΣΗ.
    ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΜΩΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν οι αγρότες εισέπρατταν τα χρήματα που πήρε ο Δήμος για την άρδευση από τους ίδιους ( αυτό σημαίνει αυτοδιαχείριση, και στα έσοδα όχι μόνο στα έξοδα) φυσικά και θα αποκαθιστούσαν την βλάβη την ίδια η την επόμενη μέρα.
      Η πλήρης εγκατάλειψη από την δημοτική αρχή του αγρότη ( ενώ έχει εισπράξει τα τέλη άρδευσης) είναι εξευτελισμός κάθε έννοιας δικαίου και κλοπή των χρημάτων που εισπράχθηκαν. Επιτέλους καταλάβετε το, ο αγρότης πρέπει να αναλάβει τις τύχες του, δεν μπορεί ο κάθε κ. Πασόης ή όπως αλλιώς λέγεται να παίζει με τη δουλειά και τη ζωή του

      Διαγραφή
  10. Να απαντήσει ο Δήμαρχος, θα επισκευαστή ναι ή όχι η γεώτρηση και αν ναι πότε, και γιατί δεν επισκευάστηκε μέχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επίσης και πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου..ήταν ανεπαρκής..και ακατάλληλος!! και δεν έχει δικαίωμα να μιλάει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aridaia News!! Το ότι μεροληπτείς υπερ κάποιων..δεν σε κολακεύει καθόλου!! Δεν είναι δυνατόν να δημοσιεύεις μόνο ότι σου αρέσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News