Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΝΤΡΟΠΗ: «Παίζουν» με την υγεία των κατοίκων της Αλμωπίας - Αφήνουν την περιοχή στο έλεος του Θεού

Δημοσίευμα της Σύγχρονης Εβδομαδιαίας Εφημερίδας Aridaia News

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Αλμωπία, η οποία έχει γυρίσει πενήντα χρόνια πίσω.

Μετά την αποψίλωση των υπηρεσιών, τώρα «βάζουν χέρι» και στην υγεία. Συγκεκριμένα, με μία απόφαση για την οποία θα πρέπει να ντρέπονται οι ιθύνοντες, δεν υπάρχουν πλέον ασθενοφόρα στην Αριδαία, με εξαίρεση κάποιες συγκεκριμένες ώρες μέχρι το μεσημέρι.

Το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει προκύψει, θα πρέπει να μας απασχολεί όλους καθώς το θέμα της υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζετε με ημίμετρα και πρόχειρες λύσεις, ούτε να μένουμε αμέτοχοι απέναντι σε τέτοιες πρακτικές που υποβαθμίζουν πρώτα απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή.

Ποιος εγκέφαλος σκέφτηκε ότι είναι εφικτό ένας ασθενής από τον Αρχάγγελο και την Περίκλεια ή το Λουτράκι και τους Προμάχους να περιμένει το ασθενοφόρο να φτάσει από την Έδεσσα και στη συνέχεια να πρέπει να οδηγηθεί πάλι στην Έδεσσα, καθώς λόγω της απόφασης δεν μπορεί να παρέχει το Κέντρο Υγείας της Αριδαίας ούτε καν τις πρώτες βοήθειες.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής το θέμα αντιμετωπίζεται πολύ πρόχειρα από τους τοπικούς φορείς, ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί η απάθεια όλων μας ως πολίτες αυτού του τόπου σε μία τέτοια απόφαση.

Ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης μετά την παρέμβασή του στον Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. για την άμεση έγκριση των οδηγών ασθενοφόρων για την Αλμωπία και την Έδεσσας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες διακομιδής των ασθενών, έκανε παρέμβαση στον Διοικητή του ΕΚΑΒ. Με την επιστολή του ο κ. Σταμενίτης ζητά από τον Διοικητή της Υπηρεσίας στο νέο Οργανόγραμμα να προβλεφθεί έδρα ΕΚΑΒ για την περιοχή της Αλμωπίας. Όπως αναφέρει στην επιστολή του, αυτή τη στιγμή στην Αλμωπία δεν υπάρχει έδρα του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα καθημερινά να πραγματοποιούνται 4-5 διακομιδές επειγόντων περιστατικών προς το Γ.Ν. Έδεσσας. Η διαδικασία αυτή κοστίζει πολύτιμο χρόνο, γεγονός που λειτουργεί εις βάρος του ασθενή. Ως εκ τούτου και επειδή η διαφύλαξη της υγείας των ασθενών είναι πολύτιμη και πρέπει να εξασφαλίζεται με κάθε μέσο, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Διοικητή να ενεργήσει προκειμένου στο νέο Οργανόγραμμα του ΕΚΑΒ να προβλεφθεί έδρα ΕΚΑΒ στην Αλμωπία, μια περιοχή 30.000 κατοίκων, οι ανάγκες της οποίας αυξάνονται λόγω και της μεγάλης επισκεψίμοτητας που παρουσιάζει, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η τουριστική περιοχή των Λουτρών Πόζαρ.

Το ιστορικό του θέματος ξεκινά από την είσοδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Πέλλας στα τέλη Απριλίου, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Χουρσόγλου, με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Πέλλας, ο οποίος έθεσε το θέμα ως προ ημερησίας διάταξης σε πρόσφατη συνεδρίαση της 4/6/2014 με τίτλο «Δημιουργία έδρας ΕΚΑΒ στην Αλμωπία», τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς όπως είπε με τα θέματα της ανθρώπινης ζωής δε δικαιούται να παίζει κανείς. Επίσης, σημείωσε πως ο Δήμος Αλμωπίας είναι παραμεθόριος με ορεινό και πεδινό επίπεδο, τρίτος σε έκταση Δήμος στην Ελλάδα και δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση. Ομόφωνα η Διοίκηση αποδέχτηκε το αίτημα και έπραξε αναλόγως στέλνοντας στις αρμόδιες υπηρεσίες το σχετικό πρακτικό. Από την πρώτη στιγμή συμμετοχής του στο Διοικητικό Συμβούλιο ο κ. Χουρσόγλου συνεργάζεται άψογα με τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αριδαίας Στέλλα Φωτοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το Κέντρο Υγείας Αριδαίας είναι από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, εξυπηρετεί τον πληθυσμό της Αλμωπίας που αριθμεί 30.000 κατοίκους με 11 έδρες περιφερειακών ιατρείων στις οποίες αναλογούν 42 οικισμοί. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό το παράδειγμα των οικισμών Αρχάγγελος, Περίκλεια, Νότια, Σαρακηνοί, Κορυφή, που βρίσκονται σε υψόμετρο 800 μέτρων και σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Αριδαία με δρόμους γεμάτους στροφές και παγίδες κυρίως το χειμώνα. Υγειονομικά είναι απομονωμένη περιοχή και παραμεθόριος με μόνο κέντρο υγείας αναφοράς αυτό της Αριδαίας, ενώ κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται 4 με 5 διακομιδές επειγόντων περιστατικών προς το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας σε καθημερινή βάση. Μέχρι τώρα διέθετε δύο ασθενοφόρα και οδηγούς που κάλυπταν ολόκληρο το 24ωρο, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται ταχύτατα τα κατεπείγοντα περιστατικά.

Η πολιτεία θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσει και να μην αφήσει την Αλμωπία στο έλεος του Θεού. Σε αντίθετη περίπτωση, η αντίδραση όλων μας θα πρέπει να είναι μαζική.

Δημοσίευμα της Σύγχρονης Εβδομαδιαίας Εφημερίδας Aridaia News!

6 σχόλια:

  1. αθλιοτητεσ. ντροπη και παλι ντροπη. θα πεθαινουμε και δεν θα νοιαζετια κανεισ σε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να κανετε καλύτερο ρεπορταζ. τα στοιχεια σας ειναι ελλιπή ή τεπιτηδες αποκρυπτετε την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ, ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ. ΠΑΣΟΗ ΞΥΠΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΜΕΤΑ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.

      Διαγραφή
  3. Εδω κοιμομαστε μια ζωη απο καθε αποψη με αυτους που εκλεγουμε καθε φορα... Βοηθεια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωρίζεται ότι εκτός απ'όλα αυτά για να ανέβει ο αγροτικός γιατρός στον Αρχάγγελο, Περίκλεια και τα υπόλοιπα χωριά απαιτεί η διοίκηση του Κ.Υ. να πληρώσει ο πρόεδρος του χωριού τη βενζίνη, σε αντίθετει περίπτωση απλά δεν πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε να ξαναεμφανιστούν και τα κάρα που θα μεταφέρουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη! Γιατί, σε εκείνη την εποχή ξαναγυρνάμε ολοταχώς!
    Αλλά, η κοινωνία έχει ό,τι της αξίζει! Η στάση της απέναντι στα πράγματα καθορίζει και το αποτέλεσμα... Ο καναπές είναι πολύ αναπαυτικος, προφανώς και καλή κρυψώνα. Γενικότερα και ειδικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News