Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Κοινωνικό Μέρισμα: Μπαίνουν χρήματα στους λογαριασμούς άλλων 126.000 δικαιούχων που είχαν απορριφθεί

Θα προκύψουν και άλλοι δικαιούχοι οι οποίοι θα πάρουν τα χρήματα τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου

Πιστώθηκε σήμερα στους λογαριασμούς άλλων 126.000 δικαιούχων που αρχικά είχαν απορριφθεί το κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται για ποσό συνολικού ύψους 84.170.531,50 ευρώ.

Οι αιτήσεις είχαν απορριφθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη δήλωση φορολογίας του οικονομικού έτους 2014.

Με τη σημερινή 4η καταβολή, ο αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα ανέρχεται σε 690.838 νοικοκυριά και το συνολικό ποσό που διατέθηκε μέχρι σήμερα διαμορφώνεται σε 446.910.598,35 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για ακόμη ορισμένες αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ή που έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 10η Οκτωβρίου 2014.

Σημειώνεται, ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση το βασικό όριο προσαυξάνεται κατά 1/3 για τους έγγαμους και κατά 1/6 για κάθε προστατευόμενο τέκνο ή φιλοξενούμενο ανήλικο. Προκειμένου για μονογονεϊκές οικογένειες, η οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται για το πρώτο προστατευόμενο τέκνο σε 1/3. Ενώ, στην περίπτωση δικαιούχου/οικογένειας με ένα τουλάχιστον πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, η αντίστοιχη με την κατηγορία τους οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας προσαυξάνεται κατά 1/6.

Έτσι, διαμορφώνεται ο εξής πίνακας:

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News