Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η ΑΛΜΩΦΑΡΜΑ προτείνει διαφυλλικό ψεκασμό με αμινοξέα

1ο χλμ Αριδαίας - Λουτρών Τηλ. 23847 70000

Η ΑΛΜΩΦΑΡΜΑ σας προτείνει καινοτόμες , αποτελεσματικές και οικονομικές λύσεις, που μπορούν να απαλλάξουν τους Έλληνες αγρότες από το υψηλό κόστος παραγωγής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλή ποιότητα προϊόντων, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Το Amino 16 προέρχεται από την υδρόλυση αποκλειστικά φυτικών πρώτων υλών, πλούσιων σε πρωτεΐνες, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για χρήση τόσο στη συμβατική, όσο και στη βιολογική γεωργία. Το οργανικό μείγμα που παράγεται περιέχει διάλυμα 16 L-Αμινοξέων (βασικών δομικών συστατικών των πρωτεϊνών) και οργανικό άζωτο:

Ελεύθερα L-Αμινοξέα 11,3% 
Ολικό Άζωτο 3%
Οργανική Ουσία 33%

L-Γλουταμινικό οξύ    L-Φαινυλαλανίνη 
L-Θρεονίνη     L-Γλυκίνη 
L-Σερίνη    L-Ισολευκίνη 
L-Ασπαρτικό οξύ     L-Λευκίνη 
L-Προλίνη     L-Τυροσίνη 
L-Αλανίνη     L-Λυσίνη 
L-Βαλίνη     L-Ιστιδίνη 
L-Μεθειονίνη    L-Αργινίνη

Η μεγάλη περιεκτικότητα του Amino 16 σε αμινοξέα το καθιστά εύκολα απορροφήσιμο από όλα τα φυτά. Επιπλέον, η φυτική προέλευση του εγγυάται, όχι μόνον την υψηλή συγκέντρωση των L-αμινοξέων, αλλά και την ισορροπημένη σχέση τους όσον αφορά τις ανάγκες του φυτού. Συνδυάζεται με τα περισσότερα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και διαφυλλικά λιπάσματα, ενισχύοντας τη δράση τους, αφού διευκολύνει την απορρόφηση τους από το φυτό. Εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των φυτών και επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη της φυτικής παραγωγής στον αγρό, στο θερμοκήπιο και στον οπωρώνα ενώ παράλληλα είναι φιλικό στο περιβάλλον και ασφαλές για τον παραγωγό και τον καταναλωτή.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Σύμφωνα με μελέτες του τμήματος Λαχανοκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η εφαρμογή του Amino16:
  • Επηρεάζει θετικά την φωτοσύνθεση, αυξάνοντας την παραγόμενη χλωροφύλλη με αποτέλεσμα πιο πράσινο χρώμα και γρηγορότερη ανάπτυξη των βλαστών των φυτών. 
  • Αυξάνει την ανθοφορία και καρπόδεση με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής. 
  • Βοηθά τα φυτά να ξεπεράσουν ακραίες συνθήκες (στρες: πάγος, ξηρασία, επίθεση από ζιζάνια, υψηλή/χαμηλή θερμοκρασία) διεγείροντας τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς. 
  • Βελτιώνει την διατηρησιμότητα καθώς και την εμφάνιση των φρούτων και λαχανικών. 
  • Βελτιώνει το υπόστρωμα (έδαφος) και αυξάνει το ριζικό σύστημα, βοηθώντας έτσι την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το φυτό, καθόσον ένα μεγάλο πρόβλημα των δυναμικών – εντατικών καλλιεργειών (π.χ. θερμοκήπια, ανθοκήπια, βαμβάκι, δενδροκομία κλπ) είναι η υπερλίπανση των εδαφών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει απορρόφηση τους. 
  • Μειώνει την ποσότητα των χρησιμοποιούμενων λιπασμάτων και αυξάνει τη δραστικότητά τους.
  • Διευκολύνει την απορρόφηση των ιχνοστοιχείων από το φυτό, δίνοντας ακριβώς την ποσότητα και το είδος που του χρειάζεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό οικονομικό όφελος στον παραγωγό.

Συνοψίζοντας, το φυτό για να συνθέσει και να χρησιμοποιήσει τα αμινοξέα, ξοδεύει ενέργεια. Το ΑΜΙΝΟ-16 αποτελεί ουσιαστικά τροφή (έτοιμα δομικά υλικά για την παραγωγή πρωτεϊνών) για αυτό, την οποία προσλαμβάνει και χρησιμοποιεί άμεσα, αυξάνοντας την ανάπτυξή του. Επίσης, ενεργοποιεί τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του, λειτουργώντας ως βιοδιεγέρτης και ενδυναμώνοντας το, ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν άλλους παράγοντες που το επηρεάζουν αρνητικά.

Η διαδικασία παραγωγής του ΑΜΙΝΟ-16 είναι πιστοποιημένη EN ISO 9001:2000 by TUV CERT

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΜΙΝΟ 16

1. κηπευτικά 
2. λουλούδια & γκαζόν πράσινα φυλλώδη 
3. λαχανικά & αρωματικά 
4. οπωροφόρα καλλωπιστικά 
5. ελιές

 ΕΦΑΡΜΟΓΗ


Το Αmino 16 εφαρμόζεται στις ακόλουθες καλλιέργειες: 

  • ΑΜΠΕΛΙ  
  • ΒΑΜΒΑΚΙ
  •  ΕΛΙΑ  
  • ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΟ  
  • ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ  
  • ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ (μαργαρίτα, χρυσάνθεμο, τριαντάφυλλο, ζέρμπερα, γαρύφαλλο, γλαδιόλα, βολβώδη κτλ)  
  • ΚΑΠΝΟΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ (μαρούλι, σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο, ραδίκι κτλ)  
  • ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ (μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, εσπεριδοειδή, ακτινίδια,κλπ)
  •  ΠΑΤΑΤΑ  
  • ΡΥΖΙ  
  • ΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ,  
  • ΑΓΓΟΥΡΙ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ  
  • ΦΡΑΟΥΛΑ  
  • ΨΥΧΑΝΘΗ (μηδική, τριφύλλι)

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 
Συνδυάζεται με τα περισσότερα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και διαφυλλικά λιπάσματα.

Δεν συνδυάζεται με σκευάσματα που περιέχουν θειάφι.

Όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί με χαλκούχα να γίνεται δοκιμή πριν την εφαρμογή.

Για την ελιά δεν χρειάζεται δοκιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News