Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Μαχητικός ο Γιάννης Ανδρίτσος στην πορεία προς τις κάλπες - Ποιες είναι οι θέσεις του

Διαβάστε τις θέσεις του Γιάννη Ανδρίτσου για την Πέλλα και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με μαχητικότητα συνεχίζει την προσπάθειά του ο Γιάννης Ανδρίτσος.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με το συνδυασμό «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» του Γιάννη Ιωαννίδη, πραγματοποιεί καθημερινές επισκέψεις σε ολόκληρο το Νομό και συνομιλεί με πάρα πολύ κόσμο.

Όσον αφορά το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στην Πέλλα, σε αυτό συμμετέχουν οι Νικόλαος Αγγελίδης, Απόστολος Ασλανίδης, Θεοδώρα Γουγούση, Κωνσταντίνος Μπαρμπαγιάννης, Τρύφων Ούρδας, Νίκη Ποζίδου και Πέτρος Πριβαρτιτσάνης.

Διαβάστε τις θέσεις του Γιάννη Ανδρίτσου για την Πέλλα και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ;

Επειδή στο πρόσωπό του συγκεντρώνει τα βασικά, για μένα, πολιτικά χαρακτηριστικά. Αυτοδημιούργητος και γεννημένος νικητής, ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και κατάφερε, με δουλειά και πείσμα, να κυριαρχήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πέρασε στο πολιτικό πεδίο δράσης όταν ήδη βρισκόταν στην κορύφωση της επαγγελματικής και κοινωνικής καταξίωσής του, όχι για να κερδίσει χρήματα γιατί αυτά τα είχε εξασφαλίσει με τη δουλειά του, ούτε και για να δοξαστεί γιατί είχε γνωρίσει την αποθέωση όταν απογείωνε την Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα. Χωρίς δισταγμό εγκατέλειψε την κεντρική πολιτική σκηνή για να μπει σ” αυτή τη γλυκιά περιπέτεια, να μάχεσαι για τον τόπο που αγαπάς.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη γη ονειρεύονται να περπατήσουν κάποτε στα χώματα που περπάτησε ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν από μικρό παιδί πήγαινε από την Πέλλα στη Μίεζα, κοντά στον σπουδαίο δάσκαλό του, Αριστοτέλη. Οι αμέτρητες δυνατότητες του νομού μας για τουριστική απογείωση εξοβελίστηκαν στην ανυπαρξία από την ανοργανωσιά και τη νωθρότητα των προηγούμενων διοικήσεων. Εμείς στοχεύουμε στην προώθηση ενός τουριστικού προγράμματος, για την προβολή της Πέλλας, το οποίο θα είναι ενταγμένο στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού για την ανάδειξη ολόκληρης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Έτσι ώστε οι ξένοι που θα επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη ή τη Χαλκιδική να περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους το αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας, τα λουτρά του Πόζαρ, το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν, τη Βεγορίτιδα αλλά και τις πόλεις μας την Έδεσσα, τα Γιαννιτσά την Αριδαία. Η σημερινή πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Υποσχόμαστε να εργαστούμε μεθοδικά και με σχέδιο για την παγκόσμια προβολή της, προικισμένης από τη φύση και την ιστορία, Πέλλας.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναμφίβολα στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας καταγράφεται σοβαρό έλλειμμα προγραμματισμού και εθνικού σχεδιασμού. Τι προϊόντα θέλουμε; Πως θα μειώσουμε το κόστος παραγωγής; Ποιές καλλιέργειες αποδίδουν ικανοποιητικό εισόδημα; Είναι το μέλλον οι ομάδες παραγωγών; Πως θα αυξηθεί η παραγωγή και οι εξαγωγές; Η κτηνοτροφία η οποία συμβάλλει καθοριστικά στην περιφερειακή αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στην ύπαιθρο, συρρικνώνεται ανησυχητικά και περίπου το 1/3 των αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων είναι μη βιώσιμες στο νέο περιβάλλον της ΚΑΠ. Πρώτο στις εισαγωγές, στη χώρα μας, έρχεται το κρέας και τα παρασκευάσματα κρέατος. Απαιτείται λοιπόν αναδιοργάνωση της χειμαζόμενης κτηνοτροφίας με αύξηση του ζωικού κεφαλαίου για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών με ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα. Αγρότες και κτηνοτρόφοι, όλοι μαζί θα χαράξουμε κοινή πορεία γιατί δεν αρκεί απλά και μόνο η διαπίστωση ότι ο πρωτογενής τομέας θα μας βγάλει από την κρίση. Χρειάζεται δουλειά, σχέδιο και ανοικτό μυαλό. Οι προκλήσεις της νέας ΚΑΠ, η συμβολή των νέων αγροτών στη διαμόρφωση σύγχρονης γεωργίας, η ορθή χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων μέσα από την ολοκληρωμένη διαχείριση και την πιστοποίηση και η αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων προώθησης προϊόντων (branding / marketing) είναι στοιχεία που γνωρίζουμε και θα αξιοποιήσουμε. Έχουμε ευθύνη να σχεδιάσουμε με όραμα και αποτελεσματικότητα και θα το πράξουμε.

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελεί το βασικό πυλώνα του πολιτικού μας λόγου. Ο συνδυασμός μας και ο Γιάννης Ιωαννίδης προτείνει μία νέα, ξεχωριστή υπηρεσία, το «Σύμμαχο του Επιχειρηματία» η οποία θα λειτουργεί μέσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα στοχεύει στην ενίσχυση και υποστήριξη του επιχειρείν. Πρόκειται για μια αυτόνομη υπηρεσία στελεχωμένη από εξειδικευμένους επιστήμονες, οι οποίοι θα έχουν ως μόνο έργο τους την διευκόλυνση συγκεκριμένων διαδικασιών που αφορούν τη σχέση του επιχειρηματία με όλες της μορφές κρατικής εξουσίας. Φτάνει πια η ταλαιπωρία της Ελληνικής Κοινωνίας από ιδεολογήματα που κατέστησαν την επιχειρηματικότητα αν όχι ποινικοποιημένη, σίγουρα ύποπτη.

ΕΣΠΑ

H ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με αιχμή την καινοτομία, αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες των επιχειρησιακών προγραμμάτων της χώρας για το νέο ΕΣΠΑ. Μέλημα και βασικός στόχος μας είναι να μπορέσει να συμβάλει η Περιφέρεια σ” αυτό αξιοποιώντας κονδύλια του ΕΣΠΑ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας με στόχο τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όταν η ανεργία στη χώρα μας αγγίζει πρωτοφανή ποσοστά, όταν μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση, όταν το πιο προκομμένο κομμάτι της νεολαίας μας παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς, τότε εκείνοι που έχουν το προνόμιο να μιλούν δημόσια οφείλουν να αφιερώνονται στην πολύπλευρη προσπάθεια για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

΄Εργο φτωχό και ημιτελές αφήνει πίσω της η απερχόμενη διοίκηση η οποία δεν φαίνεται να αντιλήφθηκε τις προκλήσεις της νέας εποχής και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της. Η Πέλλα παρέμεινε στην απομόνωσή της καθώς δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί ακόμη και αυτή η περίφημη παράκαμψη των Γιαννιτσών. Στην αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν έγιναν τραγικά λάθη, αστοχίες, ερασιτεχνικοί χειρισμοί δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα κατά την περυσινή περίοδο. Δεν διεκδικήσαμε, δεν αναδείξαμε τον τόπο μας. Οι τακτικές που ακολουθήθηκαν ήταν παλαιομοδίτικες, άτολμες, ξεπερασμένες. Κάποιοι δεν κατάλαβαν πως απαιτείται στόχευση, δουλειά, αλήθεια, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα για να επιλύονται τα ζητήματα. Τα προβλήματα είναι αδύνατο να τα λύσουν αυτοί που με τακτικές αδιαφορίας και αδιαφάνειας φρόντισαν να τα αυξήσουν. Τώρα πρέπει να τρέξουμε με υψηλές ταχύτητες και σταθερά βήματα.

Στην πορεία αυτή σας θέλουμε όλους συνοδοιπόρους. Θα τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News