Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλη ανταπόκριση για το νέο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αλμωπίας

Το ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι νέα παιδιά, αλλά και έμπειροι καθηγητές έχουν τη διάθεση να προσφέρουν εθελοντικά

Μία πολύ σπουδαία πρωτοβουλία έλαβε ο Δήμος Αλμωπίας, μετά από σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια σύστασης Κοινωνικού Φροντιστηρίου «για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων μαθητών», όπως είπε ο Δήμαρχος.

Σήμερα Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο με τους εθελοντές καθηγητές, κυρίως νέοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για αυτόν τον καλό σκοπό.

Όπως είπε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους εθελοντές, «η ανταπόκριση είναι πολύ ενθαρρυντική και με τη συμμετοχή σας ανατρέψαμε αυτούς που υποστήριζαν ότι εκλείπει η ανθρωπιά».

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι έχει βρεθεί και ο χώρος που θα παρέχεται η διδασκαλία. Πρόκειται για αίθουσα που έχει διαμορφωθεί στη μαθητική εστία.

Παρόλαυτά, τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξουν ανάλογες δράσεις και σε περιφερειακά σχολεία όπως αυτά των Προμάχων, της Πολυκάρπης και της Φούστανης και κάλεσε τους εθελοντές που έχουν αυτή τη δυνατότητα να παρέχουν και εκεί τις υπηρεσίες τους.

Συντονιστής της προσπάθειας είναι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Νικολαΐδης, ενώ στη συνέχεια θα οριστούν κι άλλοι. Ο κ. Νικολαΐδης τόνισε ότι είναι βέβαιος πως ο στόχος θα υλοποιηθεί, ενώ ευχαρίστησε όλους αυτούς που συνδράμουν με τον τρόπο τους σε αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία.

Ενεργό ρόλο σε όλα αυτά θα έχει και ο Καθηγητής του Εξαπλατάνου Σπύρος Σπυριάδης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση και πως πρέπει να συμμετέχουν όσοι περισσότεροι συνάδελφοι γίνεται.

Το ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι νέα παιδιά, αλλά και έμπειροι καθηγητές έχουν τη διάθεση να προσφέρουν εθελοντικά, τη στιγμή που πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια.

13 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΙΔΕΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΠΥΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ .ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ !!!!ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ......ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο Πρόεδρε Δ.Σ. κ. Νικολαϊδη, άξιος για την πρωτοβουλία που πηρατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. poia ma8imata boroun na parakolou8isoun ta paidia?kai pion ta3eon?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά θα γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες μέρες. Θα σας ενημερώσουμε.

      Διαγραφή
  5. ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Η ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντι να διορθωθει το εκπαιδευτικο συστημα της Ελλαδας και να φτασει σε σημειο να σε καλυπτει πληρως οπως γινεται σε ολες τις ανεπτυγμενες χωρες, εδω συμβαινει το εξης παραδοξο:Το ιδιο κρατος σε παραπεμπει σε <>...Δεν λεω ως προσωρινη λυση εξυπηρετει πολυ κοσμο,αλλα θα επρεπε καποτε να κοιταξουμε το πραγματικο προβλημα της αποσαθρωμενης Ελληνικης Παιδειας...Εγω ειμαι μαθητης Γ Λυκειου και χρειαζεται να πηγαινω 4-5 ωρες την μερα φροντηστηριο προκειμενου να εχω ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα στο πλαισιο αυτου του βαθμοθηρικου-αντιπαιδαγωγικου συστηματος.Και ολα αυτα γινονται επειδη το σχολειο με τις γνωσεις που μου παρεχει δεν μου καλυπτει ουτε την βαση στις Πανελλαδικες...Αυτο κυριοι πρεπει να αλλαξει καποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αξιέπαινη κίνηση και πράξη αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη πρέπει να μείνει και να μην γυρίσουμε στον άκρατο ατομικισμό που μας έφερε στη σημερινή κατάσταση. Το εκπαιδευτικό σύστημα ήταν και τις "καλές" εποχές άθλιο (και ίσως σκόπιμα).

    Τέτοιες εξαιρετικές κινήσεις εκθέτουν τα κοράκια των ιδιωτικών φροντιστηρίων που αρνήθηκαν πρόταση συναδέλφων τους στην πόλη για γενναίες μειώσεις στα δίδακτρα. Η κρίση είναι ευκαιρία και για ξεσκαρτάρισμα. Τέτοιοι τύποι που αδιαφορούν για τις δυσκολίες του κόσμου στην χειρότερη οικονομικά χρονιά των τελευταίων δεκαετιών δεν αξίζουν την στήριξη μας τα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος24 Νοεμβρίου 2012 9:56 μ.μ.
    Δεν εχεις αδικα... αλλα τετοιες κυνησεις αξιζουν τα μπραβο μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε βεβαια τα λαμογια οι καθηγητες του δημοσιου αντι να κοιταξουν να κανουν σωστο μαθημα στα παιδια μας στοχος τους ειναι πως θα μας τα αρπαξουν κανοντας τα παιδια μας ιδιαιτερα μαθηματα. ουστ απο δω δε ντρεπεσται...το παιζεται και ηθικοι ολη μερα στα καφε ειστε

      Διαγραφή
    2. filaraki 11:08 eisai aparadektos mh tous vazeis ollous sto idio saki kai sthn aridaia de nomizw na yparxoun tetoioi kathigites ayth thn epoxh pou h koinwnia mas viwnei ayth th krish an pali yparxoyn ti na pw krima poly krima

      Διαγραφή
    3. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΠΟΦΙΤΗΣΑ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ Α!!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ.
      ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΚΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News