Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ένας στους δύο Αστυνομικούς ψήφισαν Χρυσή Αυγή

Ο ένας στους δύο ένστολους, παρά τα κρούσματα βίας, την υποστήριξαν

Τα νέα στοιχεία από τα ειδικά εκλογικά τμήματα.

Επέμειναν οι αστυνομικοί να ψηφίζουν μαζικά «Χρυσή Αυγή» παρά τα δεκάδες κρούσματα βίας των τελευταίων εβδομάδων.

Οπως συνέβη και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, περίπου ο ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε και πάλι, την Κυριακή, «Χρυσή Αυγή», δημιουργώντας πλήθος ερωτηματικών για τις πολιτικές αντιλήψεις και τις υπηρεσιακές επιλογές των ένστολων.

Στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν αστυνομικοί...

...διατηρήθηκαν σχεδόν αμετάβλητα τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» και σε ύψος ρεκόρ για όλη σχεδόν την επικράτεια. Το νέο αυτό αποτέλεσμα δημιουργεί προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αφού όπως χαρακτηριστικά λένε «φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών που αντιμετωπίζει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, των λαϊκών κινητοποιήσεων και άλλα κρίσιμα θέματα για την κοινωνική γαλήνη, με την ματιά της «Χρυσής Αυγής». Σχεδόν η μισή ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ακόμη να έχει την ίδια αφοριστική αντίληψη για το πολιτικό σύστημα, με την «Χρυσή Αυγή». Κι αυτό είναι ένα κρίσιμο πρόβλημα...».

Τα νέα αυτά συμπεράσματα για τις κρυφές πολιτικές προτιμήσεις των ένστολων προκύπτουν από την ανάλυση των ψήφων σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας στα οποία ψήφισαν, στις 17 Ιουνίου- με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους - χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής και άλλες. Τα τμήματα αυτά -από το 806 ως και το 816 εκλογικό τμήμα- , βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε όλα αυτά τα τμήματα η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό από 17,2% έως 23,04% που είναι σχεδόν ίδια με αυτά που είχε λάβει, το ίδιο κόμμα, στα ίδια τμήματα και στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα εξ αυτών -στο 809- η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 21,7% ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου το ποσοστό αυτό ήταν 21,06%. Στα υπόλοιπα τμήματα οι «απώλειες» της «Χρυσής Αυγής» είναι εξαιρετικά μικρές. Στο 811 τμήμα, στις εκλογές της Κυριακής η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 23,04% έναντι 23,08% τον Μάιο, στο 814 πήρε 21,58 έναντι 21,88% και στο 806 21,99% έναντι 22,2%.

Για να γίνει αντιληπτή η μαζικότητα της «ψήφου» των αστυνομικών προς την «Χρυσή Αυγή» αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι σε γειτονικά αστυνομικά τμήματα όπως το 804 και το 805 το ποσοστό αντίστοιχα της «Χρυσής Αυγής» είναι 5,35 και 6,57%.

Κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σε αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων. Αν συνυπολογισθεί λοιπόν ότι στα συγκεκριμένα τμήματα που ψηφίζουν οι αστυνομικοί το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» είναι υπερτριπλάσιο του μέσου όρου του συγκεκριμένου κόμματος προκύπτει το συμπέρασμα ότι σε ποσοστό άνω του 50% των αστυνομικών υποστηρίζει το συγκεκριμένο κόμμα.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες πολιτικές προτιμήσεις των αστυνομικών, όπως προκύπτει από τις ίδιες αναλύσεις, φαίνεται να δίνεται μαζικά ψήφος στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα από αυτά τα τμήματα - το 814 - με συμμετοχή ένστολων ψηφοφόρων η ΝΔ έλαβε ποσοστό 33,14% έναντι 16,16 τον περασμένο Μάιο και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,07% έναντι 10,43% πριν δύο μήνες.

---
Πηγή: tovima.gr

8 σχόλια:

  1. ε και? Δημοκρατια δεν εχουμε? οτι θελει το βημα θα ψηφιζουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα θέλατε δηλαδή να ψηφίσουν οι ένστολοι; Το ΚΚΕ που τους πετάει μολότοφ και τρέχουν στα δικαστήρια ύστερα να αθωώνουν τους τρομοκράτες ή τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να τους αφοπλίσει ωστε οι κουκουλοφόροι τους οποίους στηρίζει να δρουν ανενόχλητοι;
    Μήπως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κατάντησαν την αστυνομία σάκο του μποξ στις διαδηλώσεις και στα γήπεδα;
    Όλο το πολιτικό σύστημα, στην Αστυνομία ξεσπούσε τα μεταχουντικά του κόμπλεξ και τώρα κάποιοι ξαφνιάζονται με την δίκαιη οργή των αστυνομικών.
    Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα παραπάνω από το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της βίας, της ανομίας, της ατιμωρησίας και του χάους των δήθεν δημοκρατικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και των δήθεν προοδευτικών ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσαν κάθε ίχνος νομιμότητας στη χώρα.
    Όταν όλα τα κόμματα κλείνουν στους αστυνομικούς τις πόρτες τους κατάμουτρα, παρεπόμενο είναι και οι αστυνομικοί να ψάξουν να βρουν άλλες πόρτες πιο φιλόξενες για να μπουν.
    Ύστερα από χιλιάδες αστυνομικούς δολοφονημένους και τραυματισμένους, που παραμένουν ανώνυμοι και έξω από τα φώτα της δημοσιότητας, ας μην κάνουμε πως παραξενευόμαστε για την μαζική στροφή των σωμάτων ασφαλείας προς τη Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΛΟΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑ 90%!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ ΕΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΝΔ -ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ?ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΥΛ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΝΤΩΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. ΔΗΛ. ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ. Η ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ. ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΛΠ. ΓΙΑΥΤΟ ΕΞΑΛΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΒΑΒΟΥΡΑ?
    Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
    ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΤΟΤΕ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ Π.Χ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
    Η ΔΟΥΛΕΙΑ, Η ΥΓΕΙΑ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΠΟΥ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΛΕΝΧΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες μου μια σοσιαλιστική κοινωνία οπουδήποτε και οποτεδήποτε στον κόσμο, όπου ο εργαζόμενος να ελέγχει τον πλούτο που παράγει, και πες μου στις σοσιαλιστικές κοινωνίες που υπήρξαν και υπάρχουν, πόση δημοκρατία έχουν οι εργαζόμενοι, πόση ελευθεροτυπία, πόση ανεξιθρησκεία, πόσα συνδικαλιστικά δικαιώματα, πόση ελευθερία διακίνησης, πόση πρόσβαση σε αγαθά (ζάχαρη, καφέ, κρέας).

    Μας παροτρύνεις να διαβάσουμε ιστορία αλλά εσύ φαίνεται πως δεν άνοιξες βιβλίο.

    Είναι δυνατόν μετά από την κατάρευση όλων των σοσιαλιστικών κρατών, και την καταστροφή ολόκληρων γενεών ανθρώπων, να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ονειρεύονται σοσιαλιστικές κοινωνίες με πράσινα άλογα;

    Ο καπιταλισμός είναι το μόνο οικονομικό σύστημα που ταιριάζει απόλυτα στη βιολογία των ανθρώπων γιατί με βάση το κέρδος, δίνει λόγους για εξέλιξη και προκοπή. Αυτό συνέβη σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο που απ' ό, τι φαίνεται σου διαφεύγει.

    Η κρίση στην Ελλάδα, δεν είναι κρίση καπιταλισμού, αλλά κρίση του Δημοσίου Τομέα, που στη χώρα μας είναι το αποτέλεσμα του σοσιαλιστικού πειράματος του Παπανδρέου, δηλαδή κομματικό κράτος Σοβιετικού τύπου, με Σοβιετικού τύπου γραφειοκρατία, υπεράρυθμους δημόσιους υπάλληλους και ανάπτυξη με δανεικά και επιδοτήσεις.

    Ο εφαρμοσμένος σισιαλισμός στην ελληνική οικονομία, κατέστρεψε, όπως και παντού αλλού άλλωστε, την παραγωγική βάση της χώρας. Ρίξε μια ματιά στη σημερινή Κούβα, που από παγκόσμια εξαγωγική δύναμη σε καφέ, σήμερα εισάγει το 80% του καφέ και της ζάχαρης και κάνε τη σύγκριση με την Ελλάδα που μετά την Παπανδρέου εποχή, διαλύθηκε η βιομηχανία και εισάγουμε ακόμα και κρεμύδια από την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News