Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Όταν ο Αλμωπός λαχτάρησε τον Παναθηναϊκό! Αφιέρωμα με φωτογραφίες από τα παλιά!

Ο Αλμωπός τότε, ομάδα Β' Εθνικής, έπρεπε να αντιμετωπίσει τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό και μάλιστα στη έδρα του αντιπάλου του

Ήταν 2 Οκτωβρίου 1975 όταν φιλοξενήθηκε ο Αλμωπός στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Αλμωπός τότε, ομάδα Β' Εθνικής, έπρεπε να αντιμετωπίσει τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό και μάλιστα στη έδρα του αντιπάλου του.

Ο Αλμωπός κατέβαινε στην Αθήνα για το ακατόρθωτο, αλλά η θέληση για ένα θετικό αποτέλεσμα φάνηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό, όταν προηγήθηκε 0-1 με γκολ του Μίσκου παγώνοντας 8000 θεατές στο γήπεδο της Λεωφόρου.



Ο Παναθηναϊκός συνήλθε απ' το σοκ και ισοφάρισε σχετικά γρήγορα με τον Αντωνιάδη στο 9ο λεπτό.

Οι παίκτες του Αλμωπού συνέχισαν χωρίς σκοπιμότητα να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο άλλα στο 35' βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 από κεφαλιά του Λιβαθηνού.

Το 3-1 για τον Παναθηναϊκό έγινε στο 65' με ατομική προσπάθεια και σουτ του Βακάλη.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το σκορ θα μεγάλωνε για τους πράσινους, αφού ανάγκασαν πολλές φορές τον Αυγουστάκη, τερματοφύλακα του Αλμωπού, να επέμβει σωτήρια, οι παίκτες του Αλμωπού είχαν άλλη άποψη.

Έτσι στο 86ο λεπτό ο Ανδρεάδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 3-2 και γέμισε με άγχος τη Λεωφόρο. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε ανακουφισμένους τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που πήραν δύσκολα την πρόκριση και τους παίκτες του Αλμωπού να αποθεώνονται από τους θεατές του γηπέδου για την παλικαρίσια εμφάνιση!

Τα δημοσιεύματα των έντυπων μέσων της εποχής ήταν ενδεικτικά της μεγάλης εμφάνισης του Αλμωπού στη Λεωφόρο.






ΠΑΟ:
Κωνσταντίνου, Δημητρίου, Βλάχος (45' Βακάλης), Καψής, Γονιός, Γιαννακούλας, Πανόπουλος, Ελευθεράκης, Μούικιτς, Αντωνιάδης, Λιβαθηνός (46' Καραϊσκος).

ΑΛΜΩΠΟΣ:
Αυγουστάκης (80' Μήνου), Γρηγοριάδης, Παναγιωτίδης (75' Δασκαλάκης), Τάντσης, Καλπακίδης, Γρηγοριάδης, Γαϊτανίδης, Τριανταφυλλίδης, Αναστασιάδης, Ανδρεάδης, Μίσκος.

Φωτογραφίες από το προσωπικό άλμπουμ του κ. Αυγουστάκη, τερματοφύλακα της ομάδας:











27 σχόλια:

  1. Δοξασμενοι ναστε οτι καλυτερο εχει βγαλει η ΑΛΜΩΠΙΑ, Υποκλινομαστε στο μεγαλειο αυτης τησ ομαδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σεβασμός και Τιμή στη μεγαλη γενιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί ομάδα!!! Χρωστάμε πολλά...πολλοί παίκτες του Αλμωπού έπαιξαν ποδόσφαιρο που διδάχθηκε χρόνια μετά σε ακαδημίες πχ ο κύριος Γρηγοριάδης Νίκος είναι ο πρώτος διδάξας του όρου σύγχρονο χαφ μπακ πολλά χρόνια πριν, με άξιο διάδοχό του τον Γιαννάκη τον Αμανατίδη του Εθνικού Αριδαίας χρόνια αργότερα.Απόλυτο δέος για τον Αλμωπό εκείνης της περιόδου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΣΑ ΘΑΔΙΝΕ Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΝΑΛΙΠΤΗ ΚΕΡΚΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΙΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΜΩΠΕΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.ΕΝΑΣ 50ΑΡΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΓΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ [ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΣ,ΠΟΙΗΤΗΣ]26 Οκτωβρίου 2011 στις 10:21 μ.μ.

    Ο ΑΛΜΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1970 ΕΙΧΕ "ΟΜΑΔΑΡΑ" ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΑΡΧΟΜΤΙΔΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΕΙΧΝΑΝ "ΤΥΦΛΗ ΥΠΑΚΟΗ" ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ !!.ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΑΝ ΜΙΑ "ΓΡΟΘΙΑ" ΜΕ ΨΥΧΗ, ΚΑΡΔΙΑ, ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ,ΠΑΘΟΣ, ΑΝΤΟΧΗ,ΠΕΙΣΜΑ,,ΘΕΛΗΣΗ,ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΝΙΚΗ !!.ΟΛΟΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑΡΡΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ!!.Η ΘΡΥΛΛΙΚΗ ΑΞΕΧΑΣΤΗ 10ΕΤΙΑ 70 ΕΙΧΕ ΤΗΝ "FERRARI" IΛΑΡΙΩΝΑ,ΤΗΝ¨"PORCHE" NIKO ΓΡΗΓΟΡΙΔΗ,ΤΟΝ "ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ" ΚΩΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, ΤΟΝ "ΔΑΙΜΟΝΙΟ" ΜΙΣΚΟ ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΕ "ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ",ΤΟΝ ΜΠΑΛΑΔΟΡΟ 'ΖΟΓΚΛΕΡ"ΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ "ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ' ΤΑΛΕΝΤΟ,ΤΟΝ"ΑΙΛΟΥΡΟ"ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ "ΠΑΜΕ ΕΞΩ" ΓΙΝΟΤΑΝ "ΠΑΝΙΚΟΣ"ΣΤ΄ΑΝΤΙΠΑΛΑ ΚΑΡΕ,ΤΟΝ "ΒΡΑΧΟ"ΤΑΝΤΣΗ,ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΠΑΙΧΤΑΡΑ "ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ" ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΤΖΗ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΚΕΦΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ,ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ,ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ,ΓΑΙΤΑΝΙΔΗ,ΜΛΑΔΙΝΟΥ,ΤΡΥΦΩΝΑ,ΜΗΝΟΥ "ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ",ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΥΚΟ.ΜΙΑ ΕΝΔΟΞΗ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ "ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΛΥΜΜΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ" ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΞΥΜΝΟΥΣΕ Ο ΤΟΤΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΙΤΗΣ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οταν ημουν μικρός,θυμαμε οτι τις Κυριακές αδειαζε η πολη,και οταν πλησιαζαμε το γηπεδο ακουγοταν μια βοή απ εξω που μας φοβιζε! Μεσα δεν ξερω ποσος κοσμος ήταν ,αλλά θυμαμε αυτο το βουητο !!Μικρές παλιές αναμνησεις....
    Ευχαριστουμε ολους αυτους που τιμησαν την περιοχη μας και εκαναν το διοικητη μου στο στρατο να μου λεει: -εσυ απο Αλμωπό εισαι?
    -οχι απο αριδαια κυριε διοικητα!Απο Αριδαια! -Που ειναι αυτο? εγω Αλμωπό ξερω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και το αλλο μας ρωτουσαν,"τι κανει ο Ιλαριων ρε"?

      Διαγραφή
  7. Νά μή ξεχνάμε καί τόν τότε πρόεδρο του αλμωπού τόν Νίκο Τριανταφυλλίδη που με τήν αγάπη και τό πάθος που ειχε γιά αυτή τήν ομάδα την ανεβασε πολύ ψηλά. Καί τους περισότερους παίκτες τούς εβαλε σε δουλειές και τρώνε ψωμάκι μεχρι σήμερα. Αλλά δυστηχώς ολα τά καλά ξεχνιούνται σέ αυτό τό τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ μένω στην Αθήνα, την Αριδαία την ξέρει ο κόσμος λόγο του Αλμωπού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9:42 ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΑΝΕΒΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΣΟ ΨΗΛΆ. Ο ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΔΕΞΙΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΔΕ ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΟΤΈ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΝΤΗΘΕΝΤΕΣ ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Νικος τριανταφυλλιδης (Σαψάλης), υποκλινομαι στ ο νομα του, υπεροχος ανθρωπος.Νασε καλα κυρ Νικο εκει που εισαι.

      Διαγραφή
  10. ΑΛΜΩΠΑΡΑ ΑΛΜΩΠΑΡΑ ΕΕΕ ΟΜΑΔΑΡΑ !!Τι μου θυμησατε κοριτσακι εγω και να παρακαλαω τον μπαμπα μου να παμε στο γηπεδο για να δουμε το ματς και ο μπαμπας τι ελεγε ? Αντε αγοροκοριτσο παμε .Ωραιες εποχες ωραιοι ανθρωποι .ΖΗΤΩ Ο ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ατυχοι οσοι δεν εζησαν εκεινα τα χρονια, μουρχετε συγκινηση, ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή











  12. Εκείνη η ομάδα, στην κερκύδα της οποίας είχα την χαρά να βρίσκομαι κάθε Κυριακή, μάζευε τον αφρό της επαρχίας και ήταν απ' άκρη σ' άκρη τοπική. Όλα τα παιδιά έπαιζαν για το κέφι τους για την πόλη τους και για την ομάδα τους. Μικρή αξία είχαν τα χρήματα και ο πλούτος του Προέδρου. Ήταν ΑΛΜΩΠΑΡΑ γιατί είχε ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο προεδρος ειχε αγαπη και παθος για την ομαδα. Δε γραψαμε για χρηματα και πλουτο. Λιγο σοβαροτητα. Για το Νικο Τριανταφυλλιδη ρωτησε τους ιδιους τους παιχτες.

      Διαγραφή
    2. ...παρεπιπτοντως, πλουτο στην καρδια ειχε ο προεδρος.Ενας υπεροχος ανιδιοτελης ανθρωπος.Β.Β.

      Διαγραφή
  13. ααααχχχ χρονια, μα τοσο ομορφα, μα τοσο ομορφες Κυριακες με τον ΑΛΜΩΠΟ.Ακομα και ο συμπαθεις Ζαχαριας στο γηπεδο ηταν, αδεια εντελως η πολις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλλα χρονια τοτε το ονειρο καθε μικρου παιχτη ηταν ο αλμωπος σημερα η μπαρτσελωνα πρωτα πρεπει να αγαπησουμε το αθλημα και μετα τα λεφτα για αυτο καταντησε ετσι ο ιστορικος αλμωψ ζητω ο τοτε αλμωψ ο αυτεντικος ζητω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η οικογένεια του Νικολάου Τριανταφυλλίδη ευχαριστεί όλους όσους με τα λόγια τους τιμούν την μνήμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι εμεις τον ευχαριστουμε, μονο εδινε, ποτε δεν ζητουσε.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστουμε εμεις τον αειμνηστο Νικο Τριανταφυλλιδη που εδωσε την αγαπητου τη ψυχήτου για την Αλμωπια και για τον Αλμωπο. Ευχαριστουμε και τους τότε ποδοσφαιριστές που παληκαρισια μας εκαναν υπερηφανους σε ολοι την Ελλαδα.

      Διαγραφή
  16. Και να μην ξεχνάμε τον Billy τον τρελαρα στην εξέδρα τον Λαζο να μας βάζει την ίδια κασέτα στα μεγάφωνα με εκείνο το τραγούδι ' μαζεύω 2 ταλιρα και πάω στην Αθήνα ' τα ντέρμπι με Εδεσσα Γιαννιτσά κρύα βρύση, τα ντου με τα Πας Γιάννενα... Ωραίες εποχές ρε ΑΛΜΩΠΑΡΑ.
    Καλή τύχη στα μπαράζ

    Ένας είναι ο θεος
    Είναι ο Billys ο τρελός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΛΜΩΠΑΡΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κατι ματσαρες με Βεροια με Πανθρακικο με Ναουσα, Λαρισα, και τωρα αστα να πανε, αρε χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σαψαλης...ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, νασε καλα οπου εισαι κυρ Νικο, σ αγαπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. όταν μιλάμε για τσαγανό μιλάμε για τσαγανό.Οι ομάδες στην Αριδαία έχαναν απ τα αποδυτήρια.Δεν έμπαινες ποτέ στο γήπεδο της Αριδαίας για αποτέλεσμα.Ήσουν τελειωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...σας πηρε το ποτααααμι, σας πηρε ο ποταμοοος, σας εκλεισεεεε το σπιτι, ο ΑΛΜΩΨ Ο τρανος.ΟΕ ΟΕΕΕ ΟΕΟΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News