Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στην τελική ευθεία η ένταξη κατασκευής της παράκαμψης Γιαννιτσών

Υπογράφηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης το Τεχνικό Δελτίο του έργου κατασκευής της παράκαμψης των Γιαννιτσών και στάλθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το τμήμα «Παραλίμνη – Μελίσσι» μήκους 8,5χλμ. περίπου και συνολικού προϋπολογισμού 115εκατομ. ευρώ. Η νέα χάραξη αρχίζει Βόρεια του οικισμού Παραλίμνης, παρακάμπτει τον οικισμό των Γιαννιτσών, διασταυρώνεται με την επαρχιακή οδό Γιαννιτσών-Αλεξάνδρειας και καταλήγει στον κόμβο του Μελισσίου. Στο Τεχνικό Δελτίο περιγράφονται η σκοπιμότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου που είναι υψηλών προδιαγραφών, με δύο λωρίδες δρόμου ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα και λωρίδα εκτάκτων αναγκών. Σύμφωνα με τις διαδικασίες υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η έγκριση του Τεχνικού Δελτίου από τη Διαχειριστική Αρχή, η υπογραφή της Απόφασης ένταξης και η δημοπράτησή του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης που παρακολουθεί στενά την ενταξιακή πορεία του έργου ευχαριστεί, για μια ακόμη φορά, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Ευθύμιο Σώκο και τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών για την άριστη συνεργασία μαζί του και τη σημαντική συμβολή τους στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:

«Η παράκαμψη των Γιαννιτσών, πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά τις προδιαγραφές ταχύτητας, οδικής ασφάλειας και άνεσης στον άξονα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα. Η σημερινή κατάσταση του οδικού δικτύου δεν είναι καθόλου ικανοποιητική, με αποτέλεσμα η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας να υστερεί έναντι άλλων περιοχών που διαθέτουν γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση προς την Εγνατία Οδό και τον Άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι (ΠΑΘΕ).

Ελπίζω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και για τα υπόλοιπα οδικά έργα που έχουμε εντάξει στο στρατηγικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ενημερωτικά αναφέρω ότι σύντομα υπογράφεται και το Τεχνικό Δελτίο του έργου της Παράκαμψης Χαλκηδόνας, μήκους 5,5χλμ. και προϋπολογισμού 90εκατ. ευρώ περίπου. Το έργο ξεκινάει μετά από τη γέφυρα του Αξιού, διασταυρώνεται με την εθνική οδό Χαλκηδόνας-Βέροιας και καταλήγει στην παράκαμψη της Πελλαίας Χώρας. Και αυτό το έργο είναι σύγχρονων προδιαγραφών, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα και λωρίδα εκτάκτου ανάγκης. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα της οδικής ασφάλειας καθώς η χώρα μας υστερεί κατά πολύ στους αντίστοιχους δείκτες σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήρθε η ώρα η Πέλλα να αποκτήσει σύγχρονες οδικές και αστικές υποδομές ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης δυναμικών παραγωγικών επενδύσεων που θα παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τους πλούσιους φυσικούς πόρους της περιοχής μας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News